In onze maatschappij heerst al vele generaties een hoog arbeidsethos. Het is ons met de paplepel ingegeven dat er zoveel mogelijk geld moet worden verdiend en carrière maken nastrevenswaardig is. Steeds meer mensen lijden onder de druk die ze terecht of onterecht voelen vanuit hun omgeving. Doordat we niet meer alleen bezig hoeven te zijn met het vinden van voedsel en onderdak, wordt er meer en meer nagedacht over de zin van het leven. Het zich goed willen voelen krijgt een belangrijkere rol.

Veranderingen in de maatschappij

De veranderingen in onze maatschappij gaan enorm snel op allerlei gebied. De digitale wereld heeft een prominente rol ingenomen en vervangen soms sociale contacten. Er gebeurd zoveel en er is zoveel keuze op het gebied van studie, werk en vrijetijdsbesteding dat mensen hierin kunnen verdwalen. Niet meer weten wat men wil of wat men moet doen om zich goed te voelen, is een veel gehoord probleem. Een groot aantal mensen belandt hierdoor bij de geestelijke gezondheidszorg.

Naast de vele keuze mogelijkheden is er tevens een constante stroom van informatie. Door de steeds uitgebreidere mogelijkheden van de media wordt de wereld steeds kleiner. We krijgen vooral de ellendige zaken uit de wereld te zien en daar wordt de gemiddelde kijker en luisteraar niet vrolijker van. Omdat de meeste mensen toch willen kunnen meepraten over wat er in de wereld gebeurd blijven ze al het nieuws volgen. De één kan dit wat gemakkelijker naast zich neerleggen dan de ander maar invloed heeft het altijd.

Ook wij maken gebruik van deze media, maar het doel van deze website is om de lezer een aantal handvatten aan te reiken om positiever in het leven te staan.

Uit onderzoeken is gebleken dat er een aantal zaken zijn die een grote rol spelen in het al dan niet hebben van een geluksgevoel. Op deze website geven we daar wat meer informatie over waarmee de lezer wellicht op nieuwe ideeën kan komen. Het betreft informatie over activiteiten en aandachtspunten die door iedereen toe te passen zijn. Hiermee hopen we een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een goed gevoel bij onze lezers.